Uw online winkel in veiligheidsschoenen.
   Webwinkel    Winkelmandje    Inloggen

De materialen in veiligheidsschoenen

 

De Beschermneus van veiligheidsschoenen

De beschermneus van veiligheidsschoenen is beschikbaar in verschillenden materialen. Traditioneel is de stalen neus met meest bekend. Aluminium neuzen zijn zeer licht in gewicht, antimagnetisch en ergonomisch. Composiet neuzen zijn eveneens zeer licht in gewicht. Het materiaal is behoorlijk elastisch en zorgt ervoor dat de neus na een incident weer terug keert naar de oorspronkelijke vorm. Het materiaal geleidt geen elektriciteit, is niet magnetisch en hierdoor niet herkenbaar bij metaaldetectie. Omdat het materiaal ook geen warmte of koude geleid, heeft het ook een positief effect op het draagcomfort.

 

Overneus van de veiligheidsschoen

De overneus van een veiligheidsschoen beschermt het leder vooraan de schoen en is vooral nuttig voor mensen die regelmatig op de knieën moeten zitten.

 

Materiaal van veiligheidsschoenen

Volnerf leder   Soepel, ademend, waterafstotend. 
Nubuck leder Sterk leder, soepel, ademend, waterafstotend.
Velours leder  Suede,  Soepel en zacht, niet geschikt voor vochtige werkomstandigheden.
Microvezel       Microfiber met waterafstotende coating. Anti bacterie, ademend, soepel, lichtgewicht en duurzaam.
Lorica   Gelijk aan natuurlijk leder, Betere functionele eigenschappen, ademend, lichtgewicht, zuur en vloeistof bestendig en duurzaam.
Crazy horse leder   Een speciale bewerkingsmethode van leer waarin verhitte olie in het leeroppervlak wordt geperst. Hierdoor ontstaat een en wat ruwer uitziend maar zacht en soepel aanvoelend uiterlijk dat aan suede doet denken. 

 

Inlegzool van veiligheidsschoenen

Kies voor de inlegzool een uitneembare inlegzool om de levensduur van de veiligheidsschoen te verhogen. Voor comfort en schokabsorptie presenteren inlegzooltjes met een gelpastille beter dan klassieke inlegzolen. Of inlegzolen die gericht zijn op specifieke toepassingen wordt het draagcomfort aanzienlijk verhoogd en worden voet- en lichaamsklachten tegen gegaan. In het assortiment van Safetyline treft u inlegzolen die gebaseerd zijn op specifieke toepassingen.

 

De veiligheidszool van veiligheidsschoenen

De veiligheidszool beschermt ons tegen scherpe voorwerpen van de vloer. De veiligheidszool is bestand tegen een puntbelasting van 1100 N en uitgevoerd in staal of synthestisch materiaal. De voordelen van synthetische veiligheidszolen zijn groot. Eén van de belangrijkste voordelen is dat de veiligheidsschoenen lichter in gewicht zijn dan de traditionle stalen zool. Een aantal veiligheidszolen uit ons assortiment zijn hieronder nader verklaart.

 

 

    Een Vibram-zool overtreft elke andere zool op het gebied van veiligheid en duurzaamheid en biedt de hoogste bescherming. Ook op het gebied van comfort kan deze niet worden geevenaard. 
Sixton maakt gebruik van de L-protection, PSW4(k) niet-doordringbare Lenzi-veiligheidszool. Sixton heeft bij deze zool gekozen voor de allerhoogste veiligheidsnorm die te herkennen is aan de oranje opdruk. De zool biedt bescherming to 1400N 3n zorgt ervoor dat de schoen, ondanks de aanwezigheid van de veiligheidszool, soepel en comfortabel blijft. Hierdoor kunnen voetproblemen voorkomen worden. De zool wordt aan het bovenmateriaal van de schoen gestikt. Hierdoor geeft deze zool complete bescherming aan het gehele loopvlak. Ten slotte werkt de zool isolerend voor elektriciteit en temperatuur en wordt de zool niet herkend door een metaal detector.

 KEVLAR

Bestaat uit meerdere lagen en is bijzonder flexibel, lichtgewicht en tijdens en lopen niet waarneembaar.

 Composiet

Een composiet - veiligheidszool weegt aanzienlijk minder dan de stalen-veiligheidszool. Het materiaal geleidt van nature geen elektriciteit en geleidt ook geen koude of warmte. Het materiaal is niet magnetisch en hierdoor niet herkenbaar bij metaaldetectie.