Uw online winkel in veiligheidsschoenen.
   Webwinkel    Winkelmandje    Inloggen

Veiligheidsbrillen | Overzetbrillen | Bezoekersbrillen

 

Bescherm uw ogen met een veiligheidsbril. Een veiligheidsbril zorgt ervoor dat u goed bent beschermt tegen rondvliegende deeltjes die uw ogen kunnen irriteren of beschadigen. Ook beschermt een veiligheidsbril tegen vuil, stof en ongedierte.

 

Wanneer een veiligheidsbril dragen

Een veiligheidsbril dragen is verstandig in iedere (werk)situatie waarbij er risico aanwezig is dat spetters van vloeistoffen, splinters, stof en andere (metaal) deeltjes van materialen in uw ogen terecht komen en uw ogen blijvend beschadigen. Het dragen van een veiligheidsbril is een simpele oplossing om uw ogen te beschermen. Het is daarom verstandig om niet alleen een veiligheidsbril te dragen wanneer dit verplicht is maar in iedere (werk)situatie met het risico op letsel aan uw ogen.

 

Wanneer is een veiligheidsbril verplicht

Gezien oogletsel vaak erstige gevolgen heeft is het verplicht dragen van oogbescherming  voor bepaalde werksituaties vastgelegd in de ARBO wet. Ieder bedrijf moet zich aan deze wettelijke verplichting houden om haar werknemers van persoonlijke beschermingsmiddelen te voorzien. Daarnaast kan een werkgever het dragen van een veiligheidsbril verplichten zonder dat dit een vereiste is. Het dragen van een veiligheidsbril is wettelijk verplicht bij mechanisch gevaar door stofdeeltjes of splinters, bij stralingsgevaar door infrarood straling en bij chemisch gevaar door vloeistoffen, gassen en dampen. Het dragen van een veiligheidsbril is een kleine moeite en neemt tegelijkertijd veel veiligheidsrisico's weg.

 

Waar moet een veiligheidsbril aan voldoen?

Alle veiligheidsbrillen moeten voldoen aan de NEN EN-166 normering. Deze wettelijke verplichte certificering omschrijft alle testen die een veiligheidsbril moet doorstaan. Veiligheidsbrillen met deze normering voldoen aan een aantal standaard eisen. Ze mogen bijvoorbeeld geen hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken bij de drager. Minimale materiaalsterkte, de optische zuiverheid van de brilglazen, het effect van veroudering, de weerstand tegen UV- straling en de vuurbestendigheid van de bril. Voor meer geavanceerde veiligheidsbrillen gelden aanvullende veiligheidseisen. Zo moeten lasbrillen voldoen aan de EN 169, goedgekeurde UV-filters aan de EN 170 en brillen met infra rood filters aan de EN 171.

 

 
 

          

 

                      
VIRUNGA  VIRUNGA COVER YOHO
€ 1,95 excl. BTW  € 3,95 excl. BTW  € 6,15 excl. BTW 
Meer info / Bestellen Meer info / Bestellen Meer info / Bestellen 
      
     
     
                
YOHO SUN  TSAVO TSAVO SUN
€ 6,15 excl. BTW € 7,95 excl. BTW € 7,95 excl. BTW
Meer info / Bestellen  Meer info / Bestellen  Meer info / Bestellen 
     
     
     
     
   
SAREK OutlookTransparant  Outlook Verstelbaar 
€ 13,95 excl. BTW € 2,50 excl. BTW  € 2,95 excl. BTW 
Meer info / Bestellen  Meer info / Bestellen  Meer info / Bestellen