Uw online winkel in veiligheidsschoenen.
   Webwinkel    Winkelmandje    Inloggen

Wat is Outdry

Waterdichte veiligheidsschoenen, waterproof en comfort. Dragers van veiligheidsschoenen die in weer en wind werken ondervinden dagelijks problemen met het werken onder natte weersomstandigheden. De veiligheidsschoenen die men draagt worden nat en loodzwaar. De werkdag moet worden afgesloten met koude en natte voeten. Waterdichte veiligheidsschoenen brengen hier verandering in.Waterdichte veiligheidsschoenen, Outdry maakt het mogelijk

Outdry is een innovatieve technologie die wordt toegepast bij het vervaardigenvan waterdichte schoenen. Met behulp van een gepatenteerd Outdry proces wordt er een waterdicht membraam met ademende eigenschappen aan de binnenzijde van de leren upper bevestigd. Op deze manier wordt elke plaats waar het water mogelijk kan doordringen afgesloten.

 

 

 

De belangrijkste voordelen van Outdry

 

  Bij het Outdry systeem is er geen lege ruimte tussen het bovenleer en membraam. Het water blijft aan de buitenzijde van de schoen en de voeten blijven droog en warm. 
Het Outdry membraam heeft een hoge waterdamp doorlaatbaarheid. De naden zijn niet afgesloten met tape waardoor het membraam oppervlak 100% ademt.
  Het Outdry systeem zorgt voor een grotere hoeveelheid droge lucht tussen de voet en het waterdichte materiaal, dit vermindert het risico dat er vocht achterblijft na overmatige transpiratie. Het helpt ook om de temperatuur in de veiligheidsschoen te reguleren.
  Het Outdry membraam is een zeer dun materiaal 0,03mm, waardoor het gelijkmatig kan worden aangebracht aan de bovenzijde van het bovenleer. Op deze manier is er geen sprake van van plooien of naden die blaren of andere irritaties aan de voet kunnen veroorzaken.
√  Bij het Outdry systeem kan het water niet door het bovenleer heen. Hierdoor blijft er geen water/vocht achter tussen het bovenleer en de voering en wordt de schoen niet onnodig zwaar. Daarnaast zullen veiligheidsschoenen met het Outdry systeem sneller drogen.